Terug naar programma

Workshops

Ga aan de slag met Wicked Arts Assignments in de klas van het Lectoraat Kunsteducatie AHK. Verdiep je in hoe je diversiteit kunt incorporeren in het onderwijs met Bureau Vie. Wees creatief met taal in de spoken word workshop van Wilde Woorden.

Wicked Arts Assignments voor in de klas

13:45 – 14:45

De kunsten, de maatschappij waar zij op reflecteren en de interesses van leerlingen veranderen continu. Dit vraagt om een dynamisch aanbod van kunstlessen en projecten, vormgegeven. Maar welke innovatieve kunstopdrachten gebruik je daarbij? Emiel Heijnen en Melissa Bremmer doen onderzoek naar manieren om kunsteducatie relevanter en betekenisvoller te maken voor leerlingen, wat resulteerde in hun recente publicatie Wicked Arts Assignments.

Wicked Arts Assignments zijn spannende, grappige, poëtische, sociaal betrokken of uitdagende kunstopdrachten, ontworpen door kunstenaars en kunsteducatoren van over de hele wereld. Deze opdrachten bieden mogelijkheden om over onszelf, kunst en de wereld anders na te denken. In hun presentatie bespreken Melissa en Emiel waarom een kunstopdracht een kunstwerk kan zijn en hoe je zelf wicked assignments kan ontwerpen waar je meteen mee aan de slag kan in je klas.

Docenten

Emiel Heijnen en Melissa Bremmer

Lectoraat Kunsteducatie AHK

Diversiteitskaarten

15:00 – 16:00

Ellen de Rooij en Vera Taihuttu van Bureau Vie geven de training Diversiteitskaarten, een methodiek die uitgaat van de interne diversiteit van de mens. Laat verschillen voor je werken. Een workshop voor bewustwording en het incorporeren van diversiteit in de dagelijkse praktijk. De diversiteitskaarten zijn een krachtig middel voor professionals in onderwijs en culturele instellingen die hun sociale verantwoordelijkheid serieus oppakken.

Maximaal 12 deelnemers.

Docenten

Vera Taihuttu

Bureau Vie

Ellen de Rooij

Bureau Vie

Spoken Word

16:00 – 17:00

In deze masterclass Spoken Word van Wilde Woorden leer je meer over spoken word als kunstvorm. Je leert hoe je je creativiteit kunt aanwakkeren en hoe je inspiratie omzet in een persoonlijke tekst. Vervolgens leer je hoe je jouw verhaal in het openbaar kunt vertellen.

Docent

Roziena Salihu

Voor multidisciplinaire maker Roziena Salihu staat het woord aan de basis van alles wat ze doet. Ze vertelt verhalen, schrijft gedichten en treedt op als spoken word artiest. Zes jaar geleden startte zij met schrijven bij de Poetry Circle Nowhere. Inmiddels is ze gepubliceerd in de bundel En ze leefde nog (Uitgeverij Rorschach), en in de bloemlezing Hardop – samengesteld door Babs Gons (Atlas Contact). Als performer staat ze regelmatig op het podium van vele theaters en festivals en voor de mic van radiostations.