Workshops en TechnoLabs – De Kunst van Techniek

Workshops op het snijvlak van kunst en techniek en verrassende korte TechnoLabs in carrousel vorm. Updates over de inhoud en extra workshops lees je hier. Of meld je aan voor de nieuwsbrief, dan sturen we updates over de Maand van de Cultuureducatie en andere Mocca-activiteiten naar je emailadres.

Workshops in de ochtend zijn van 10.30  uur – 12.00 uur
Worskhops in de middag zijn van 14:45 uur – 16:15 uur

Haal een kaartje voor de workshop van jouw keuze bij binnenkomst bij de informatiebalie, op=op.

Kennismakelaars Wetenschap en Techniek van de Gemeente Amsterdam 
Inleiding van de Kennismakelaars en best practice voorbeelden van wetenschap, natuur en techniek profielschool De Nautilus waar wetenschapspecialisten Miranda Wolse & Esther Haak werken vanuit het ontwerpend leren en De Multatulischool een school met veel aandacht voor wetenschap, natuur en cultuur.

Charlie Duran / Helden Inc. – Escaping the Dancefloor
Een escaperoom met dans en technologie.

Deborah Hustić
Een workshop met creative electronics en eTextile.

Mediamatic 
Water Kefir voedselfermentatieworkshop. Deelnemers leren het verhaal achter het drankje en het fermentatieproces. Ook ontwerpen ze hun eigen water Kefir met  traditionele technieken. In deze workshop leren mensen het verhaal achter het drankje, over het fermentatie proces, het proces van het Water Kefir maken en onderhouden én krijgen Waterkefir mee.

Melissa Bremmer en Emiel HeijenDe Kunst van Techniek
Lectoror kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Debat/Kringgesprek over cultuureducatie en techniek.

Leonie Amorim

Coderen vanuit design, programmeren en animatie.  

Fiona Whelan
Hoe werkt electriciteit? Maak je eigen electronische muziekinstrumentje.

Deborah Hustic

SoundLab – Muziekgebouw
SoundLab neem electronische futuristische instrumenten mee die ze gebruiken om intuïtief mee te componeren zonder kennis van Solfège. Pak een instrument en probeer het zelf.

Cinekid
Workshop animeren.

Oba en De Waag met MaakLab 21 Fellowship
Het Maakplaats 021 Fellowship progamma is een unieke training voor PO en VO docenten uit Amsterdam. Als fellow ga je direct intensief aan de slag met maakonderwijs, digitale fabricage en 21st century skills onder begeleiding van een team van maakplaats-coaches. Daarnaast wordt je verbonden aan één van de maakplaatsen in de buurt van jouw school. Zo wordt de maakplaats een gedeeld technieklokaal voor scholen uit de omgeving, waar leraren samen met hun klas kunnen leren.