Onderwijsfeest, Night at the Museum en De Staat van Cultuureducatie

Vrijdag 12 april |  18.15 uur tot 22.30 uur | Locatie: NEMO Science Museum | Aanmelden

Kom samen met collega’s dansen en borrelen op de bovenste verdieping van het museum met livemuziek en uitzicht over de stad. Theo Jansen, internationaal bekend vanwege zijn unieke strandbeesten, spreekt de Staat van Cultuureducatie uit. Ontdek NEMO op je gemak en sluit je aan bij walk-in walk-out workshops en demonstraties.

Wist je dat….
Je, als je je aanmeldt via Mocca, je al om 18.15 uur het museum in kunt? En dat als je je op tijd aanmeld, Mocca je uitnodigt voor een makkelijke maaltijd en een drankje in het restaurant?  Aanmelden

De Staat van Cultuureducatie met Theo Jansen
Kunstenaar-uitvinder Theo Jansen spreekt op persoonlijke titel De Staat van Cultuureducatie uit. Theo Jansen werkt aan een oeuvre dat zich het beste op het strand laat zien. De thema’s in zijn werk zijn evolutie, leven en verbazing. Het feit dat wij bestaan is iets wat hem fascineert en intrigeert. Met elektriciteitsbuis als voornaamste ingrediënt maakt hij grote kinetische wezens die door de wind bezield raken en elegant over het strand bewegen. Theo streeft naar zelfredzaamheid van zijn zgn. Strandbeesten, volgens hem zouden ze zelfstandig in kuddes op het strand moeten kunnen voortleven. Een droom, een utopie?, Theo is er dagelijks mee bezig.
Meer weten over de strandbeesten en kunstenaar Theo Jansen

Theo Jansen uitvinder en kunstenaar spreekt over zijn strandbeesten tijdens De Staat van Cultuureducatie van Mocca in NEMO
Animarus Excelsus

Night at the Museum
NEMO Science Museum opent de deuren speciaal voor leerkrachten en docenten. Ontdek
het museum op je gemak en laat je verrassen door korte walk-in walk-out workshops en demonstraties.

Geurinstallatie DIAG/NOSE van Tijdmakers

Ga langs bij de geurinstallatie DIAG/NOSE van Tijdmakers. Iedereen heeft wel eens z’n ogen of oren laten testen, maar vrijwel niemand z’n neus. En dat terwijl uit wetenschappelijk onderzoek steeds meer blijkt dat goed kunnen ruiken samenhangt met een goede gezondheid. Tijdmakers voorziet dat er in de toekomst technologische wearables voor je neus gaan komen en dat ‘t dragen daarvan net zo normaal zal zijn als nu een bril of gehoorapparaat.  Test je reukvermogen bij de DIAG/NOSE installatie, een artistieke vertaling van huidige methodes in het medisch circuit. FD Magazine noemde DIAG/NOSE als tip 1 in hun 14 tips voor must visits van Dutch Design Week.

Onderwijsfeest
Vier cultuureducatie met Mocca en NEMO Science Museum. Borrelen en live-muziek op
de bovenste verdieping van het museum met uitzicht over de stad.

Programma onder voorbehoud.
Deelname is gratis, maar meld je wel graag hier aan want er zijn beperkt plaatsen.