Onderwijsfeest en De Staat van Cultuureducatie 2018 in het Stedelijk

Onderwijsfeest en De Staat van Cultuureducatie 
Woensdag 25 april 19.00 uur – 22.30 uurDe Maand van de Cultuureducatie
Locatie: Stedelijk Museum
Aanmelden 

Onderwijsfeest
Vier cultuureducatie met Mocca en het Stedelijk Museum en neem je collega’s mee! Het Stedelijk opent haar deuren voor het Amsterdamse onderwijs met muziek, dans, theater én natuurlijk de iconen uit de collectie. Een knallend lerarenfeest en een primeur! Op 25 april dansen Amsterdamse leerkrachten en docenten voor het eerst in de grote hal van het Stedelijk. Ben jij erbij?

De Staat van de Cultuureducatie
Een toonaangevend persoon, uit de wereld van cultuur en onderwijs, spreekt op persoonlijke titel De Staat van Cultuureducatie uit.

Programma
Smooth sounds van DJ’s  ☆  live R&B en popsongs – ORAH  ☆  speedtours  ☆  theatrale interventies – Urban Myth  ☆  kunstworkshop  ☆  spoken word – De Vurige Harten Club  ☆ Massih Hutak ☆ Blikopeners ☆ OTION.

STEDELIJK BASE
Ontdek nieuwe permanente opstelling van hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum. Je staat er oog in oog met de ontwikkelingen in kunst en design, vanaf 1880 tot nu.

Lerarenfeest en De Staat van Cultuureducatie in Stedelijk base
Massih Hutak
Rapper, schrijver en voormalig docent Massik Hutak (26) uit Amsterdam Noord spreekt tijdens de Staat van Cultuureducatie.  Massih is als columnist wekelijks te horen op Radio 1 en te lezen in Het Parool. Hij gaf vier jaar lang les op vmbo-scholen door heel Nederland, maar stopte om zich volledig te storten op zijn grote passie: muziek maken en schrijven.

Maar hij zet zich nog steeds wel in voor jongeren in Nederland. Hij geeft rap- en schrijfworkshops voor Amsterdamse musea en onderwijsinstellingen waarin hij thema’s bespreekt als tolerantie, politiek, religie, vrijheid en seksualiteit. Via !METS, Kantel de Macht-stem-campagne moedigt hij jongeren aan om te stemmen. Hij zet zich in voor leesbevordering, onder jongeren en geeft dit jaar vrijheidscolleges op mbo’s, hbo’s en universiteiten. Op Bevrijdingsdag verzorgt Massih de vrijheidslezing in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa.

Massik Hutak Staat van Cultuureducatie Mocca Stedelijk

De Vurige Harten Club met Juan-Carlos Goilo en Dorothy Blokland
De Vurige Harten Club is een club van podiumartiesten die korte krachtige performances maken, rondom allerlei thema’s, voor verschillende ruimtes en gelegenheden. Altijd uit het hart. Met vuur. 
De Vurige Hartenclub - De Staat Stedelijk

Optreden ORAH
Drie jonge vrouwen, drie aanstormende talenten, allen met een unieke eigen sound en zeer persoonlijke uitvoering brengen live spoken word, soul, elektronische R&B, jazz, chansons en blues, theater en dans.

OTION is Guillermo Armand Blinker uit Amsterdam. OTION begon zijn artistieke reis als jonge danser en zanger in de vooropleiding van Lucia Marthas Instituut for Performing Arts. Nadat hij was afgestudeerd van CODARTS Hogeschool voor de kunsten als moderne danser gespecialiseerd in choreografie, ontving hij de HUYGENS Talentenbeurs om een jaar in New York bij het Broadway Dance Center te trainen. In New York werd Guillermo verliefd op Spoken Word Poetry en bezocht de ene na de andere open mic sessie en stapte ook uiteindelijk zelf het podium op om zijn woorden te delen.
Terug in Nederland begon Guillermo te werken als freelance danser, dans docent/choreograaf en singer, songwriter voor verschillende tv, en theater producties. Onder de artiesten naam OTION, presenteert Guillemo zijn eigen werk. Hij was dit jaar te vinden met zijn live loopstation performance bij o.a Woorden Worden Zinnen, Mandala Festival, Speak, DEBUT Amsterdam, Tropen Museum, Tedx Women en de Museumnacht in het Stedelijk Museum.  OTION werkt aan zijn eerste E.P.