MET MOCCA NAAR CULTUUR NAAR CELIA! VAN URBAN MYTH

Maandag 1 april | Inloop: 19.15 uur | Aanvang voorgesprek: 19.30 uur
Einde: ± 22.15 uur | Locatie: De Kleine Komedie 

Ga mee Met Mocca naar Cultuur naar Celia! een voorstelling over de legendarische queen of salsa Celia Cruz en de Cubaanse revolutionaire en rechterhand van Fidel Castro Celia Sanchez. Susan Visser, Manoushka-Zeegelaar Breeveld en Eric Corton spelen, samen met de fenomenale latinband Timbazo, de planken van het podium in salsaspektakel Celia! ​

SPECIAAL PROGRAMMA MET MOCCA NAAR CULTUUR
Kom je op tijd want om 19.30 uur precies geeft Urban Myth-regisseur Jörgen Tjon A Fong een exclusieve inleiding op de voorstelling voor Mocca-bezoekers. Voor de voorstelling drinken we samen nog een drankje in de lobby.

Na afloop blijven we in de zaal  en vertelt hoofd techniek Vincent Romijn, in het kader van het thema – De kunst van Techniek, over de techniek achter het Celia!-decor.

PERS- EN PUBLIEKSREACTIES OP CELIA

✰✰✰✰ Het NRC “Leugens en egoïsme verpakt in feestje.”

Theaterkrant: “Die muzikanten kunnen doden uit hun graf laten opstaan en laten dansen.”

Enthousiaste reacties publiek ​​
“Een meesterwerk van de artistieke en politieke confrontatie en de menselijke worsteling met loyaliteit, integriteit en vrijheid.”

“De hele cast is amazing en the queen, Manoushka Zeegelaar Breeveld schittert als Celia Cruz.”

DE VOORSTELLING
De idealen van de naar Amerika gevluchte Celia Cruz en de revolutionair Celia Sánchez staan lijnrecht tegenover elkaar. Sánchez probeert Cruz over te halen terug naar Cuba te komen en zich in te zetten voor de revolutie. Er ontstaat een vurig conflict over loyaliteit en identiteit, vol vijandigheid en wantrouwen.

Celia Cruz worstelt met vragen die ook nu relevant zijn: Moet je kiezen tussen het land waarin je woont en het land waar je geboren bent? Mag je nog wel iets vinden van je land als je er niet meer woont?

Aanmelden