Mocca Maand van de Cultuureducatie 2017

De Diversiteit van Kunst

In de maand april organiseerde Moccakunst-kikker-blue-e1455878958140 de Maand van de Cultuureducatie met debatten, expertmeetings en een congres voor professionals uit het onderwijs en het culturele veld. Zij kwamen, luisterden, keken en bepaalden de agenda voor cultuureducatie in Amsterdam.

Binnenkort lees en zie je hier meer over hoe de Maand verlopen is. ZuidoostTV maakte deze raportage over diversiteit tijdens Cultuureducatie in Amsterdam op 12 mei.

29 maart Directeurenlunch VondelCS
7 april Jongerendebat over cultuureducatie De Melkweg
12 april Congres Cultuureducatie in Amsterdam met previews Theater Educatie Amsterdam en de Cultuureducatie-informatiemarkt De Meervaart
18 april Eindvoorstelling ROC Dans en Theater Polanentheater
21 april De Staat van Cultuureducatie Pakhuis de Zwijger

Mocca Plenaire Programma in de MeervaartAmsterdam is rijk aan diversiteit. Diversiteit in aanbod, diversiteit in aanbieders, diversiteit in disciplines en diversiteit van de leerlingen die genieten van cultuureducatie. Van dans tot pop en van kleuter tot tiener. Wat bieden we aan en waarom? Welk aanbod sluit goed aan bij de jeugd van Amsterdam? En welke methoden zijn er om de leerlingen te bereiken?

Hoe kies je als er zoveel te kiezen valt? Enkele cijfers: De stad heeft ruim 200 basisscholen, 12 so-scholen en bijna 100 vo-scholen, 67 broedplaatsen, meer dan 1400 kunstwerken in de openbare ruimte, 18 bioscopen, 657 gevelstenen, 75 musea, 26 bibliotheekvestigingen die jaarlijks 1.383.900 jeugdboeken uitlenen, 25 concerten per dag en 180 nationaliteiten waarbij maar liefst 62% van de kinderen tussen de 4 en 17 tenminste één niet in Nederland geboren ouders heeft.

3Tijdens de Maand van de Cultuureducatie praten, luisteren en leren we tijdens workshops, netwerken meet ups, debatten, lezingen, expertmeetings en het jaarlijkse cultuureducatiecongres over diversiteit in cultuuronderwijs.

 

Mocca - De Kunst van het Verbinden. Mocca Maand van de Cultuureducatie.

Verder tijdens de maand van de Cultuureducatie: het Jongerendebat over Kunst en Cultuur in De Melkweg,  het avondprogramma De staat van Cultuureducatie met Lucas de Man, voorstellingen via Met Mocca naar Cultuur, Buurtexpedities in verschillende stadsdelen en meer.

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.
Klik hier voor de dagverslagen van de Maand van de Cultuureducatie 2016.

Videoverslagen:
De Kunst van het Verbinden – 6 april
Deelnemers over het belang van cultuureducatie – 6 april
Staat van Cultuureducatie – 12 april
Verbinding van Onderwijs en het Culturele Veld 20 april