Mocca Maand van de Cultuureducatie 2017

De Diversiteit van Kunst

In de maand april organiseert Moccakunst-kikker-blue-e1455878958140 de Maand van de Cultuureducatie met debatten,expertmeetings en een congres voor professionals uit het onderwijs en
culturele veld.

Amsterdam is rijk aan diversiteit. Diversiteit in aanbod, diversiteit in aanbieders, diversiteit in disciplines en diversiteit van de leerlingen die genieten van cultuureducatie. Van dans tot pop en van kleuter tot tiener. Wat bieden we aan en waarom? Welk aanbod sluit goed aan bij de jeugd van Amsterdam? En welke methoden zijn er om de leerlingen te bereiken?

Mocca Plenaire Programma in de Meervaart

Hoe kies je als er zoveel te kiezen valt? Enkele cijfers: De stad heeft ruim 200 basisscholen, 12 so-scholen en bijna 100 vo-scholen, 67 broedplaatsen, meer dan 1400 kunstwerken in de openbare ruimte, 18 bioscopen, 657 gevelstenen, 75 musea, 26 bibliotheekvestigingen die jaarlijks 1.383.900 jeugdboeken uitlenen, 25 concerten per dag en 180 nationaliteiten waarbij maar liefst 62% van de kinderen tussen de 4 en 17 tenminste één niet in Nederland geboren ouders heeft.

3Tijdens de Maand van de Cultuureducatie praten, luisteren en leren we tijdens workshops, netwerken, debatten, lezingen expertmeetings en het jaarlijkse cultuureducatiecongres over diversiteit in cultuuronderwijs.

Save the dates
We maken binnenkort meer bekend maar zet deze data vast in je agenda!

29 maart Directeurenlunch n.n.b.
5-Apr Expert Meeting n.n.b.
12-Apr Congres Cultuureducatie in Amsterdam De Meervaart
14-Apr Jongerendebat n.n.b.
21-Apr Staat van Cultuureducatie Pakhuis de Zwijger

Data onder voorbehoud

Mocca - De Kunst van het Verbinden. Mocca Maand van de Cultuureducatie.
Amsterdam Urban Dance Company

Verder tijdens de maand van de Cultuureducatie: het Jongerendebat Kunst en Cultuur, Lekker Belangrijk!, het avondprogramma De staat van Cultuureducatie met Lucas de Man, diverse voorstellingen via Met Mocca naar Cultuur, Buurtexpedities in verschillende stadsdelen en meer.

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.
Klik hier voor de dagverslagen van de Maand van de Cultuureducatie 2016.

Videoverslagen:
De Kunst van het Verbinden – 6 april
Deelnemers over het belang van cultuureducatie – 6 april
Staat van Cultuureducatie – 12 april
Verbinding van Onderwijs en het Culturele Veld 20 april