De Staat van Cultuureducatie

12 april 2016, 18.30 – 22.00, Stadsschouwburg Amsterdam

(Klik hier voor het foto/sfeerverslag)

Er is veel aandacht voor de creatieve industrie en het belang van creativiteit in het onderwijs. Wat is de rol van cultuureducatie in die creativiteitsontwikkeling? Gaat cultuureducatie voldoende de verbinding aan tussen kunst en onderwijs?

In de eerste Staat van Cultuureducatie  heet Melle Daamen je welkom, laat hoogleraar Erik Scherder je beleven wat er in het brein gebeurt,  wordt de eerste Staat van Cultuureducatie uitgesproken door  Tabo Goudswaard, kunstenaar en intendant van de Art of Impact en geeft Paul Collard zijn internationale blik op creative learning.
De eerste resultaten van de Amsterdamse KinderCultuurMonitor worden overhandigd aan de wethouder onderwijs Simone Kukenheim. Tijdens het debat gaan raadslid Dehlia Timman en lid raad van Cultuur Özkan Gölpinar  samen met Francesca Knol, directeur van de Alphons Laudy school en Rogier Oversteegen, cultuurcoördinator en leraar wiskunde bij het Montessori Lyceum Amsterdam in gesprek, onder leiding van Anne Graumans.
Verder in het programma een optreden van leerlingen van de Amsterdamse basisscholen Samenspel, Wereldwijs en Bijlmerdrie in het Klein Leerorkest met Marco de Souza van Muziekcentrum Zuidoost, dans van Amsterdam Urban Dance Co. en een optreden van Gerson Main, singer songwriter.

Meld je apart aan voor het foyerprogramma en voor De Staat van Cultuureducatie. In het foyerprogramma: Warming Up met de Creativiteitsprofessor Mr. Prof. dr. Giep Hagoort. Hij schreef meer dan 100 boeken, rapporten en papers over creativiteit en innovatie, verandermanagement, organisaties en ondernemerschap.

Programma onder voorbehoud*

18:15 uur  Inloop
18:30 uur Inloop foyerprogramma met lichte maaltijd en debatten in foyer met Creativiteitsprofessor Mr. Prof. Dr. Giep Hagoort.
19:30 uur
19:30 uur
19:40 uur
19:50 uur
20:00 uur
20:25 uur
20:35 uur
20:45 uur
21:00 uur21:20
Start programma Grote Zaal – Sprekers
Optreden Amsterdam Urban Dance Company
Welkom Jörgen Tjon a Fong – Interview Melle Daamen en Peggy Brandon
Tabo Goudswaard spreekt de Staat van Cultuureducatie uit.
Prof. Dr. Erik Scherder
Optreden Leerorkest
Overhandiging resultaten Kinder Cultuur Monitor aan wethouder Kukenkeim
Paul Collard van Creativity, Culture and Education (CCE)
Vraaggesprek Dehlia Timman, Ozkan Golpinar, Francesca Knol, Rogier Overstegen o.l.v.  Anne Graumans.
Gerson Mail Solo
21.15 uur Einde programma
21:30 uur Borrel met Gerson Main en band
22.00 uur Afsluiting

Toegang gratis, aanmelden verplicht. Toegang alleen op vertoon van aanmeldingsbewijs.

MELD U NU AAN

Poster Cultuur Educatie MAAND 2016

Mocca verbindt kinderen en cultuur. De Staat van Cultuureducatie is een initiatief van Mocca en onderdeel van de Maand van de Cultuureducatie. In deze maand organiseert Mocca een congres, debatten en expertmeetings over cultuureducatie. Het thema van de maand is De Kunst van het Verbinden.

de dance act is van Amsterdam Urban Dance Company, een structurele samenwerking van stichting JAM en Art & Entertainment College.