Cultuureducatie in Amsterdam – De Kunst van het Maken

Voor het onderwijs en het culturele veld De Maand van de Cultuureducatie Mocca Amsterdam

Kom op 11 april naar het congres Cultuureducatie in Amsterdam: De kunst van het Maken. Maak, praat, kijk, luister, dans, netwerk en doe mee met workshops, sprekers,  maaklabs, de netwerklunch en de cultuureducatie-informatiemarkt.  #MoccaMaand

11 april van 9.00 uur -17.30 uur, De Meervaart.  Aanmelden


Plenair

 

Woordkunstenares Bab Gons
Deze ‘Grande dame van spoken word’ was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde Palabras, het maandelijkse podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso. Ze maakt deel uit van spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club.

Workshops

 

Tijden
Ochtendworkshops:  10:30 uur tot 12.00 uur
Middagworkshops: 15.00 tot 16:30 uur

Haal een kaartje bij de Mocca infobalie voor de workshop van jouw keuze.  Wees er op tijd bij, want op = op.

MaakLab: Zelf aan de slag met workshops over maakonderwijs door Hotmamahot, Maakkunde (NEMO), de firma Klei, Maakplaats 021 (Waag Society), Holy* en Debuski (ochtend en middag).


TheaterLab
: Amsterdamse theatermakers laten je zienen ervaren hoe zij theater maken met kinderen en jongeren. Met medewerking van de Jeugdtheaterschool Zuid-Oost, amsterdamse jeugdteJAterschool, Jeugdtheaterschool TIJ en de Dat!school (ochtend en middag).DansLab
Ze gaan naar dansles of oefenen thuis vaak pasjes voor de spiegel. Dans heeft een plek in de belevingswereld van veel kinderen en jongeren. Toch bieden scholen dit zelden aan. Amsterdamse dansmakers helpen je om morgen met je leerlingen te gaan dansen! Door ICK en OHLA! Dance & Sports (ochtend en middag).

BuurtLab:  Wat kun je doen met cultureel erfgoed? Doe ideeen op en krijg handige tools om aan de slag te gaan met kunst en cultuur in je buurt, je wijk, je straat. Door izi.TRAVEL en de erfgoed Alliantie (ochtend en middag).

ZZPLab: Weten scholen wie jij bent en wat je kunt? Amsterdam telt veel scholen en leerlingen, maar nog veel meer ZZP’ers, kunstenaars en kleine culturele instellingen met cultuureducatieaanbod. Hoe val je op? Hoe kun je jezelf optimaal positioneren? door Pieter van Adrichem, marketing- en communicatiespecialist in de culturele sector.
(alleen in de middag)

Netwerklunch

 

Bijpraten, ideeën uitwisselen en je netwerk uitbreiden, het kan tijdens de netwerklunch. Werk je in het VMBO, VSO of praktijkonderwijs? Meld je dan aan voor de aparte vmbolunch. Olav Dorst van het Fonds voor Cultuurparticipatie licht tijdens de lunch de regeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs toe die vanaf 5 maart open is. Tijd: 12.30 uur tot 13:30 uur.