Congres Cultuureducatie in Amsterdam – De Kunst van Techniek

cultuureducatie in amsterdam de kunst van techniek 2019 Mocca

PROGRAMMA*

Inloop met koffie & croissants: 09.00 uur – 09.25 uur
Ochtendplenair: 09.25 uur – 10.15 uur
Ochtendworkshops: 10.30 uur – 12.00 uur
Cultuureducatie-informatiemarkt: 12.00 uur – 13.30 uur
Netwerklunch: 12.30 uur – 13.30 uur
Middagplenair: 13.30 uur – 14.30 uur
Middagworkshops: 14.45 uur – 16.15 uur
Borrel: 16.15 uur – 17.30 uur

 

SPREKERS:
Keynote: Deborah Hustić – Intermedia kunstenaar en curator van Radiona.org/Zagreb Makerspace (in het engels). Arthur Elsenaar – Kunstenaar- facial hacker wiens werk computergestuurde gezichtsuitdrukkingen onderzoekt. Melissa Bremmer – Lector van het Lectoraat Kunsteducatie en onderwijskundige aan de bacheloropleiding Docent Muziek en aan de masteropleiding Kunsteducatie, allen onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Saskia Hoogendoorn – Lid van het kunstenaarsduo Tijdmakers samen met Lieuwe Martijn Wijnands, vertelt over Springsnow in Amsterdam, het project waar ook het mobiele parfumlab toe behoort dat op het congres aanwezig is. Hans Luyckx van IJsfontein komt praten over playful learning via games.

WORKSHOPS EN TECHNOLABS
Cinekid – Kennismakelaars Wetenschap en Techniek van de Gemeente Amsterdam –
Charlie Duran/Helden Inc. – Mediamatic – Melissa Bremmer en Emiel Heijen, Lectoren kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – Leonie Amorim – Fiona Whelan – SoundLab – Oba en De Waag – Deborah Hustić.  Meer info. 

CULTUUREDUCATIEINFORMATIEMARKT EN NETWERKLUNCH
Maak kennis met het Amsterdamse aanbod aan cultuureducatie. Ga in gesprek met 75 cultuuraanbieders op de markt en zorg ondertussen goed voor jezelf met een hapje van het lunchbuffet. Reserveer een stand of meer info voor cultuuraanbieders.

En verder: 

De Cultuureducatiequiz – Doe mee en win een prijs!
Een traditie inmiddels in het ochtendplenair, de cultuureducatiequiz. Vorig jaar won de Watergraafsmeerse schoolvereniging de eerste prijs. Ga jij dit jaar met die eer strijken?

Het ParfumLab van Creative Studio Tijdmakers
Kun je een parfum maken van de geur die we al eeuwen vooral onbewust waarnemen? De geur die Rembrandt ook geroken moet hebben? Maak kennis met Eau d’Amsterdam.

Programma onder voorbehoud